Nya avloppsanläggningar i villaområdet

Nya avloppsanläggningar i villaområdet

God förmiddag alla läsare! Vi bor i ett trevligt villaområde på Gotland och för ett tag sedan har vi fått nya avloppsanläggningar installerat. Det var ett omfattande arbete och det såg inte roligt ut under tiden jobbet pågick då det grävdes både här och där och det var en massa rörmokare och annat folk som kom och gick. Dock är det nu klart och det ser fantastiskt ut! Jag vet att det är något som man inte ser så mycket på daglig basis, men det är faktiskt ganska intressant att titta på hur allting fungerar. Det är faktiskt riktigt skönt att inte behöva oroa sig för hur våra avloppsanläggningar fungerar längre. Det är ju trots allt något som man använder varenda dag och det är ju inte så kul att tänka på hur allting fungerar bakom kulisserna. Jag vet att det finns många som undrar hur deras avloppsanläggningar fungerar, men det är faktiskt ganska enkelt! När man använder toaletten så hamnar allt i en stor tank som finns under jord. Därefter körs det bort till ett reningsverk där det rengörs och sedan pumpas det tillbaka in i havet. Så enkelt är det! Jag tycker att det är skönt att veta hur allting fungerar och jag vet att många andra kommer att hålla med mig. Det är inte ofta man får se hur allting fungerar, men det är ju intressant att titta på när man väl får chansen. Jag ska försöka att ta lite bilder nästa gång jag är nere vid reningsverket så att ni också får se hur allting fungerar. Det är intressant och det kanske kan vara nyttigt för många andra! Jag vet att det är något som jag kommer att titta på med stor intresse i framtiden. Jag hoppas att ni också får chansen att se hur allting fungerar! 

Kommentarer är stängda.